8 marsi i gjen gratë në protestë

Nata është e Jona! Bashkohuni në marshim: Datë: 8 mars 2024.Orari: 18:00 PM.Nisja: Sheshi i Lirisë. Qyteti Studenti.Mbërritja: Sheshi Skënderbej Ne marshojmë për të theksuar të drejtën e grave dhe vajzave për...

Konferenca për dezinformimin gjinor: Në Shqipëri gratë “dhunohen” dhe nga mediat.

Fushatata dizinformuese shënjestrojnë kryesosht gratë në politikë, aktivistet, gratë që janë pjesë e grupeve të margjinalizuara si LGBTQIA, përmes qëndrimeve seksiste, duke i vënë para një gjyqi publik. Ishin...

Seksizmi në Media: Reflektim mbi Ndikimin dhe Nevojën për Ndryshim

Media është një forcë e rëndësishme formuese në shoqërinë tonë, por ajo gjithashtu mund të jetë një vend ku përhapen stereotipet dhe paragjykimet lidhur me gjininë. Diskutimi rreth seksizmit në media është më...

Kategoria -Feminizmi