Në një botë burrash, përdhunimi nuk gjen drejtësi

Rasti i përdhunimit në Rrëshen, por dhe të gjitha ngjarjet e tjera të ngjashme të ndodhura javët e fundit, më bëjnë të kuptoj që në një shoqëri maskiliste dhe patriarkale, përdhunimi nuk gjen drejtësi dhe kam...

Bodyshaming – pse është e rëndësishme të mësojmë të respektojmë trupin ?

Komentet ofenduese dhe aspak pozitive mbi dukjen dhe trupin e të tjerëve ( ose mendimet negative mbi trupin tonë) janë aq të shpeshta, sa as nuk e vëmë re rrezikun që ato mbartin. Të bësh shaming mbi trupin e...

Komplimente në rrugë- Udhëzime për përdorim.

Ndonëse jetojmë në shekullin 21, edhe në vende të tjera në botë, nëse flet për ngacmime në rrugë, të fshehura nën petkun e një komplimenti, shumë shpejt do dëgjosh përgjigjen: “ Nuk mund të bëjmë më as...

Kategoria -Abuzimi virtual