Shqipëria Dhe Kanadaja Hipokrite: Ju tregoj historinë time transgjinore

Nga Lukas Livia Jetoj në Kanada prej 22 vitesh. Jam djalë trans me 2 kufizime aftësie: fizikisht kam sëmundjen e kockës të quajtur “osteochondromatosis”, e cila shkurton gjymtyrët, ka dhimbje...

Reklama të së kalurarës që na kujtojnë sa seksiste është bota

Vitet ’50, ’60 dhe ’70 ishin vitet kur revolucioni seksual dhe feminist kishte kapluar Amerikën, që pavarësisht këtyre levizjeve vazhdonte të ishte një vend që i përkiste burrave. Të gjitha këto pasqyrohen...

Ç’të keqe ka, nëse burrat përdorin manikyr ?

Lyerja e thonjve me manikyr ka origjinë të lashtë dhe ka qenë një praktikë e zakonshme për burrat dhe gratë. Janë artefaktet nga Mesopotamia , që dëshmojnë se njerëzit lyenin thonjtë, si shenjë fuqie dhe...

Kategoria -Burrë i vërtetë