Individë pa fëmijë: një udhëtim midis edukimit qytetar dhe edukimit seksualo-dashuror

“ Do vijë dita dhe do pendohesh”, “ Je njeri shumë egoist”, “ Prit je grua, do të vijë instikti i mëmësisë”. Janë disa nga frazat që dëgjojnë, midis tyre dhe unë, të gjithë ata që nuk e shohin prindërimit si...

Tërheqja midis seksit dhe vdekjes

Keni vënë re që në filmat horror amerikanë, kulmi i një skene seksi shpesh “prishet” nga vdekja. Sipas meje kjo nuk ndodh  vetëm sepse amerikanët janë trashëgimtarë të puritanizmit të baballarëve të tyre...

Gjëra që kam mësuar, gjëra që mësohen

Këto vitet e fundit të jetës time, kam mësuar shumë gjëra. Për shembull, që pesimizmi kronik, nuk është vesi i shpirtrave të trazuar, por një limit ndaj vetë-ndëshkimit. Ose që ka një diferencë midis asaj që...

Kategoria -Pëshpërit