thithkat

Lojëra me thithkat

Thithkat janë një pjesë shumë e rëndësishme (për të dyja gjinitë) dhe shpesh e anashkaluar gjatë aktit seksual ose paralojës. Përfshirja e gjinjve dhe thithkave ( dhe jo vetëm e zonës gjenitale)  gjatë aktit seksual, mund të sjellë orgazma intensive që përfshijnë ndjesi në të gjithë trupin. Disa njerëz janë në gjëndje të arrijnë orgazma vetëm nga prekja e gjinjve apo thithkave.  Ndjeshmëria e thithkave mund të ndryshojë nga individi në individ dhe mund të ndikohet nga hormone, mjekimet, ciklet menstruale, shtatzania, menopauza e kshu me rradhë.

Gjatë eksitimit, për shkak të çlirimit të oksitocinës thithkat ngrihen ( sepse eksitohen) dhe pa stimulim të drejtëpërdrejtë. Oksitocina bën pjesë në grupin e hormoneve “ që të bëjnë të ndihesh mirë”  ose “ hormoni i dashurisë” pikërisht sepse çlirohet vazhdimisht gjatë eksitimit.  Duke intensifikuar këtë ndjenjë me stimulimin e thithkave, çlirimi i oksitocinës mund të jetë më intensiv.

Thithkat janë pjesa ku janë të përqëndruara të gjitha nervat e gjjinjve.  Thithkat dhe zona përreth kanë një sistem ndijor shumë kompleks i cili përgjigjet ndaj stimujve të ndryshëm. Para angazhimit në këtë praktikë të re, bisedoni me partnerin rreth qëllimeve dhe mbani një komunikim të hapur gjatë gjithë kohës duke treguar atë që ju pëlqen dhe nuk ju pëlqen. Kjo do të ndihmojë në krijimin e një atmosfere relaksuese e cila është shumë e rëndësishme për të ndjerë përfitimet e plota të prekjeve. Disa nga teknikat mund të përdoren edhe gjatë masturbimit, megjithëse disa thonë që arrijnë të eksitohen vetëm nëse stimulohen nga partneri.  Ki durim, ndonjëherë stimulimi i thithkave mund të kërkojë më shumë kohë se sa ai i gjenitaleve.

Lëpirja mund të jetë një mënyrë e ngadaltë dhe e butë për të filluar këtë lojë. Ndonëse mund të jetë gudulisëse, përdorimi i një  metodë ritmike mund të të ndihmojë t’i dorëzohesh kësaj ndjenje. Puthjet dhe tërheqjet vetëm me buzë, ose përdorimi i gishtave me butësi në zonën e dalë janë gjithashtu metoda shumë të mira. Mund të vazhdosh duke përdorur gjuhën dhe gojën për të lëpirë, thithur dhe kafshuar më shumë butësi. Kujdesu që të komunikosh vazhdimisht me partnerin për të kuptuar se si janë duke e shijuar eksplorimin. LOVE

Zhaklin Lekatari

10 komente

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.