Shqipëria Dhe Kanadaja Hipokrite: Ju tregoj historinë time transgjinore

Nga Lukas Livia Jetoj në Kanada prej 22 vitesh. Jam djalë trans me 2 kufizime aftësie: fizikisht kam sëmundjen e kockës të quajtur “osteochondromatosis”, e cila shkurton gjymtyrët, ka dhimbje...

Rëndësia e Lirisë Mendore – Fuqia e Mendjes së Lirë

Liria mendore është një pasuri e çmuar që shpërfaqet në aftësinë e individit për të menduar, shprehur, dhe vepruar në mënyrë autonome. Ajo është thelbi i krijimtarisë, zhvillimit intelektual, dhe ndryshimit...

Mungesa e Solidarizimit Midis Grave – Një Thirrje për Bashkim dhe Përkrahje

Gratë janë një forcë e mrekullueshme në shoqërinë tonë, por ndonjëherë, duket se ekziston një mungesë e theksuar e solidarizimit midis tyre. Pse ndodh kjo, dhe çfarë mund të bëjmë për të ndryshuar këtë situatë...

Kategoria -Edukatë Seksuale