cfare forme ka himeni

Çfarë forme ka himeni ?

Përsërit pas meje:

  1. Himeni nuk ka lidhje me virgjërinë
  2. Himeni nuk çahet
  3. Himeni nuk është i hollë si qeset që mbështjellin ushqime
  4. Himeni nuk ka formën e njëjte te të gjitha gratë

Himeni prej qindra vitesh trajtohet si dryni i rrypit të virgjërisë që duhet të çahet dhe të krijojë gjakderdhje gjatë raportit të parë sesksual. Mos harroni që fakti që gjaku trajtohet si provë virgjërie është: MIT. Himeni ka formën e një kurore dhe gjendet menjëherë në hyrjen vaginale. Ai mund të ngjasojë me një llastik për flokët që zgjerohet gjatë eksitimi dhe kthehet në gjendjen e mëparshme pas kontaktit seksual.

Nëse keni një himen të ngushtë ose me copëza, gjatë penetrimit dhe për shkak të mungesës se eksitimit apo lubrifikimit ato mund të dëmtohen dhe të krijojnë disa njolla gjaku. Nuk ka vend për frikë apo panik sepse gjakderdhja ndalet vetë. Ndodh dhe që disa dëmtime të vogla të himenit të shërohen dhe të mos jenë më të dukshme.

Idea e virgjërisë dhe e himenit është prezente ende sot dhe në kulturën perëndimore, prandaj është e rëndësishme të edukohemi dhe të dimë proçeset metabolike të trupit tonë. Mos harroni dhe që, ju mund të mbeteni shtatzënë që herën e parë që kryeni marrëdhënie. Mos harroni dhe që, ju mund të mbeteni shtazënë vetëm, nëpërmjet penetrimit vaginal, jo ai anal i cili nuk zmadhon vithet tuaja.

Zhaklin Lekatari

Jep koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.