threesomes

Treshet- Threesomes

Gjatë bisedave të ndryshme me njerëz, të afërt, miq, të njohur e të panjohur, në shumë vënde ku kam qenë, jetuar dhe vizituar, kam kuptuar që duhet hequr dorë nga rregullat që e bëjnë një marrëdhënie të funksionojë apo të dështojë. Disa veprime janë të mira për një marrëdhënie ( nuk po e quaj çift) dhe disa të tjëra nuk janë. Në këtë rast, nëse dëshira apo kurioziteti yt për të bërë një treshe është i madh, atëherë ky është posti i duhur për ty.

Treshet mund të zhvillohen në mënyra të ndryshme. Mund të jetë një eksperiencë e vetme ose mund të jetë një eksperiencë që përsëritet disa herë në muaj. Një tjetër individ në një marrëdhënië nuk është si një tjetër lugë sheqeri në kafën tënde. Treshja rrotullohet rreth emocioneve, dëshirave dhe hatërmbetjeve që kanë tre veta dhe për këtë arsye duhet kujdes.

Ka shumë mënyra se si njerëzit bëjnë seks, dhe treshja është vetëm një prej tyre. Treshja përfshin tre veta, të cilët mund të jenë dy ( individë) gjini femërore dhe një mashkullore. Por dhe e dy ( individë) meshkuj dhe një femër. Zakonisht dy veta janë një një marrëdhnëie, i treti është elektron i lirë.

Pse njerëzit bëjnë treshe ? Si fillim për shkak të alkolit. Shume treshe fillojnë sepse një grup miqsh ka pirë aq shumë duke arritu të humbasë turpin por jo ereksionin. Treshet janë të strukturuara si piramidat. Në bazë të saj, ndodhet një çift, burrë-grua ( zakonisht). Personi i tretë është shtesa ( këndi) në majë. Nuk ka asnjë arsye që një treshe mos të përbëhet nga individë më të njëjtin seks, por rëndom, për ata që janë hetero ose bisex, treshja është MMF ose FFM. Zakonisht vendimi për personin e tretë merret nga  çiftit bazë. Ndërkohë që treshet më të mira lindin nga asgjëja, zakonisht të tjerat kërkojnë kohë dhe planifikim. Cilido qoftë rasti yt ka disa gjëra për të marrë parasysh nëse po fantazon apo planifikon një treshe. Në treshet MMF duhet patur kujdes nëes njëri nga partnerët është homofob, sepse padyshim që do të ketë kontakt fizik dhe midis tyre. Në treshet FFM zakonisht janë gratë ato që udheheqin “seancën” dhe burri në fjalë qëndron i gatshëm për aksion. Në këto treshe rreziku qëndron vetëm nëse të dyja janë të tërhequra nga burri dhe në këtë rast ai asnjeherë nuk duhet të mundohet të diktojë tempon e lojës.

Mos harrojmë që treshet nuk përbëhen vetëm nga një çift dhe një person i tretë. Zakonisht ndodh kështu, por nuk është rregull. Ka shumë debate nëse treshja më e mirë do të ishte nga tre individë të pavarur nga njëri-tjetri, apo si në rastin e parë. Ka dhe debate nëse personi i tretë duhet të jetë një mik, shok, i njohur apo i panjohur. Siç e thashë në fillim nuk ka rregull apo të vërtetë asbsolute.

Pamvarësisht se sa mirë keni kaluar ose sa fantastike ka qënë treshja, ka shumë mundësi që të nesërmen të zgjohesh pak i merakosur dhe me ndjenja të çuditshme. Ka njerez që dhe në ditët e sotme nuk masturbohen ose ndihen keq mbasi e bëjnë, dhe kjo as që krahasohet me marrjen e dy penisave në të njëjtën kohë ose të pjesëmarrjes në të njëjtin akt seksual me partnerin. Është shumë e rëndësishme që askush mos të largohet me dyshime. Është e rëndësishme që pjesëmarrësit të falenderojnë njëri-tjetrin. Nëse eksperinca ka qënë e këndshme, duhet biseduar me partnerit dhe me pjesëtarin e tretë. Mëngjesin tjetër, çifti në fjalë ka njëri-tjetrin për të biseduar, ndërsa rrota e tretë vetëm veten, prandaj është e rëndësishme që në një eksperiencë treshe të gjithë të tejkalojnë proçesin në mënyrën e duhur dhe me sa më pak paranoja. Të bësh një gjest të lezetçëm për rrotën e tretë ose të flassësh për ndjenjat mbas treshes është e rëndësishme pothuasje sa vetë planifikimi i treshes, mbi të gjitha nëse ja keni kaluar në mënyrë fantastike.

Këshilla e fundit e vlefshme për të gjithë, është padyshim që mos harroni prezervativin, kondomin, mbrojtësin dhe padyshim lubrifikantin. Mos mendo që do e marrin ata për ty. Duaje veten, gjithmonë.

Zhaklin Lekatari

8 komente

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Besoj qe eshte pak e veshtire ne shqiperi te gjesh nje cift te interesuar te pakten sme ka rastisur edhe pse me intrigon ideja per nje treshe

  • Po, padyshim qe eshte me e veshtire se sa ne vende te tjera, por jo e pamundur.

   • Ne jemi nje cift ( 45-47 vjec) te interesuar per seks treshe me nje femer tjeter. Pse jo, nje eksperience e re . Si te lidhim kontakt me njerez qe kane kete lloj deshire.

 • JU pershëndes juve,ne jemi një çift i martuar dhe me femijë,mbi moshen 40 vje;are,qe disa vite mua,{burrit} me ka lindur deshira per seks ne katershe me çift tjeter,dmth për ndërrim partneresh,ne si çift kemi nje jete shume te mirë seksuale,gati çdo nate bejmë sex,kalojmë shume mirë,kemi besim te njëri tjetri dhe flasim hapur per sex ne mes vete,unë eksitohem kur flas per sex ne katershe gjatë sexit me bashkçshorten,unë insistojë por bashkshortja refuzon,thote se nuk i pelqen,nese me vone,nderron mendje,do te me tregoje vet.
  Ju lutem si te veproje,te vazhdoje duke i folur asaje cdo ditë per seks me tjetër çift,ndoshta e bindi nje ditë,apo unë jam gabim,apo duke e prishur mardhenjen tone…..

  • Pershendetje, ceshtja juaj eshte vendim personal. Jeta juaj, seksuale, komunikimi me gruan dhe kufijte qe secili nga ne vendos ne marredhenie jane personale. Nuk duhet te me pyesni mua, por duhet te vazhdoni komunikimim me gruan, Eshte zgjedhje q ju takon te dyve dhe jo vetem ty, mua kurrsesi jo.

  • Ne te njejten situat jam edhe ine vet, Jam 55 bjeqar e ajo 56 e bejme sex njihere ne muaj, po shpresoj qe do te jet me mire!

 • Ne jemi nje cift ( 45-47 vjec) te interesuar per seks treshe me nje femer tjeter. Pse jo, nje eksperience e re .