gazrat vaginal

Gazrat vaginal gjatë seksit

Nëse ke bërë seks, mund ta kesh gjetur veten në këtë situatë: je duke shijuar momentin dhe për një çast ndihet një zhurmë e ngjashme me një pordhë… që mund të ketë dalë nga vagina e partneres ose nga e jotja. Është një lloj situate që mund të të bëjë të ndihesh keq dhe me turp. Nuk duhet. Ja cfarë duhet të dish mbi gazrat e vaginës.

Cfarë janë gazrat vaginal 

Pikë së pari, gazrat nga vagina janë normal dhe natyrale. Është një funksion që herët a vonë çdokush që ka një vaginë mund të përjetojë. Ndërkohë që  mund të mendojnë që janë vetëm pordha, në fakt nuk janë; gazi nga rektumi ndodh për shkak të aktivitetit bakterial në zorrë, sepse gazrat vijnë si rezultat i një xhepi të ajrosur ( ajri) që del jashtë nga vagina. Kjo shpjegon pse pordhat kanë erë ndërsa gazrat vaginal, jo.

Edhe se mund të ndodhë në çdo kohë ( ndodh zakonisht kur jemi duke bërë ushtrime) gazrat në vaginë, ndodhin gjatë seksit, ose gjatë penetrimit nga penisi apo lodra të ndryshme seksuale, që e fusin dhe e nxjerrin ajrin.

Fatkeqësisht nuk ka ndonjë mënyrë që kjo të mos ndodhë më, por ka mënyra për të reduktuar këtë fenomen; mos provo doggy style, përdor lubrifikant, dhe mundohu të evitosh për një periudhë kohë penetrimin e plotë nga një objekt ( penis ose lodër)

Si të menaxhojmë gazrat në vaginë

Pamvarësisht se është situatë e sikletshme, nuk duhet të kemi turp. Në fund të fundit është një fuksion natyral i trupit.  Nëse keni sens humori mund të qeshni pafund për këtë. Me pak fjalë,mos lejo që diçka e parëndësishme të prishë momentin e bukur që po kalon. Mos harroni, respekti, komunikimi dhe miratimi janë fjalët magjike për një marrëdhënie të shëndetshme!

Zhaklin Lekatari

1 koment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • Un jam shkrire se qeshuri nga gazrat vaginale sidomos ne pozicionin doggy. Kemi qeshur bashke me partneren.