Fazat e eksitimit

Fazat e eksitimit te gruaja (femra)

Mbas postit që fliste për orgazmën, pyetjet rreth eksitimit, aktrimit të orgazmës, asaj që është normale apo jo, dëshirës seksuale – ishin aq të shumta, saqë vendosa të shkruaj përsëri.  Këtë herë për të gjitha fazat që kalon trupi i një vajze apo gruaje para dhe mbas orgazmës. Mbani shënim !

FAZA 1 – Eksitimi

Gjatë kësaj fazë në trupin e të dashurës tënde mund të vësh re të gjitha ose disa nga këto:

 • Thithkat forcohen
 • Rritet lubrifikimi
 • Ndarje dhe rritje e buzëve të mëdha
 • Rritje e rrahjeve të zemrës
 • Skuqje në qafe dhe trup
 • Frymëmarrje e vështirë
 • Tensioni i muskujve
 • Fryrje e vaginës dhe buzëve të vaginës
 • Rritje e gjinjve
 • Rritje e presionit të gjakut
 • Rritje e mitres
 • Zgjatimi i kanalit vaginal
 • Rritje e ndjeshmërisë së klitorisit

FAZA 2- Plateau

Gjatë kësaj faze kemi ndryshime të faktorëve të mëparshëm

 • Zgjerim i plotë i cervix ( qafa e mitrës)
 • Zgjerim i plote i vaginës
 • Rritja e madhësisë së buzëve
 • Zhvillim i platformës orgazmike
 • Mbrojtja e mitrës nga goditjet e penisit

FAZA 3- Orgazma

Gjatë kësaj fazë trupi shkarkon të gjithë energjnë seksuale që ka akumuluar në fazat e mëparshme

 • Fillojnë kontraktimet në murin vaginal, mitër, rectum
 • Pjesa me e madhe e kontraktimeve kanë interval kohor 8 sek dhe frekuenca shkon nga 3 deri në 15
 • Levizje të ndryshme të fytyrës
 • Rritje e frymëmarrjes
 • Rritje e nivelit të gjakut
 • Mundësi të prezencës së lëngjeve vaginale
 • Pulsim të platformës orgazmike

FAZA 4 – ZGjIDHJE

Gjatë kësaj faze trupit kthehet në gjëndjen fillestare, në gjëndjen para eksitimit

 • Mitra del nga pozita mbrojtëse
 • Vagina kthehet në përmasa normale
 • Klitorisi kthehet në normalitet
 • Buzët e vaginës kthehen në normalitet

Këto, janë ndryshimet fizike që ndodhin gjatë kohës së pre-orgazmës, orgazmës dhe post-orgazmës. Shpresoj që këto rrjeshta të ju ndihmojnë të njihni më mirë trupin tuaj, atë të partneres tuaj dhe në përgjithësi të shijoni maksimalisht gjithë marrëdhënie.

Dashuria për veten, pranimi dhe njohja e vetes janë elementët kryesore në marrëdhënien që kemi me veten dhe padyshim dhe me të tjerët.

Zhaklin Lekatari

3 komente

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Mua m eksitojn shum lingeriet e femrave sidomos getat e zeza kur i veshin , mvjen t prishem mbi to

  • Getat e zeza dhe lingerie ne pergjithesi kete efekt ka. Jane shume sensuale dhe sexy.

 • Te faza 3 keni harruar nje fenomen qe pak vete e dine. Ajo quhet puthja e kanalit te mitres. Ne momentin qe femra ne kulm te orgasmes shtyhet fort tek mashkulli qe penisi prek fundin, fundi i kanalit te mitres ngrihet lart si kepurdhe e cila vendoset siper kokes se penisit ne menyre qe te ndihmoje mbledhjen e spermes ne tubin e tij. Ndodh disa here gjate seksit ne kulmin e orgasmes dhe si kohe zgjat 4 5 sekonda
  Kjo ngritje e hatashme e kanalit te mitres quhet puthja e mitres.