MAstrubimi femeror

Masturbimi është akt feminizmi

Ndonëse masturbimi tashmë, në vitin 2019, ka treguar benefite të pafundme fizike dhe psikologjike, ende ekzistojnë stigma, sidomos ndaj grave që masturbohen. Janë pikërisht këto ide të gabuar, këto paragjykime, që e bëjnë këtë çështje akoma më shumë feministe.

Gjatë përgatitjes së këtij artikulli, por dhe të tjerëve që flisnin për masturbimin, kam lexuar studime, të bëra nga Universitetet të njohura, artikuj nga media të njohura, poste nga terapistë të njohur; të gjitha këto studime të çojnë në një rezultat; humnera midis dy gjinive, diferenca e madhe në praktikën e masturbimit ndërmjet burrave dhe grave. Raporti është pothuajsë 1/2, po të tjerat ? Çfarë ndodh me to ? Nuk e bëjnë ?

Por ju tashmë duhet ta dini që orgazma solo zgjat pothuajsë sa gjysma e asaj në çift ? A e dini që orgazma është mënyra më fantastike për dhimbjet menstruale ? Po që masturbimi solo aktivizon më shumë zona mendore se sa seksi dysh ? 30 kundra 24.

Pra vajza të dashura, mos kini turp, mos kini frikë, mos gjykoni veten, mos mendoni se po bëni gabime. Masturbimi është një dhuratë. Është i shëndetshëm, ju bën më të bukura dhe të lira. Pse ju bën feministe ?  Ja pse.

 • Mbështet barazinë gjinore

Dallimi midis grave dhe burrave në botë është një kostante normative, sikurse dhe në shumë sfera të tjera, rroga, mundësitë të drejtat e kshu më rradhë. E njejta vlen dhe për orgazmat. Duhet ndryshuar mëndësia.  

 • Ndihmon në perceptimin pozitiv ndaj trupit

Sepse lejon krijimin e një lidhjeje spirituale midis dashurisë për veten dhe autoerotizmit.

 • Lejon që gratë të lirohen nga vlera që ka virgjëria

Edhe sot virgjëria të gratë është një argument i cili i përket mëshumë burrave rreth një gruaje, se sa vetë asaj.  Keni parë ndonjëherë një grup vajzash të vilat diskutojnë me njëra-tjetrën kufijtë e seksualitetit të një burri ? Kjo nuk ndodh edhe nëse ky burrë është biri i njërës prej tyre. Zgjohuni ka ardhur koha të kërkoni pavarësi seksuale.

 • Bëhu e pavarur

Sepse nëse një grua mëson si të masturbohet dhe të shijojë atë që bën, nuk ka nevojë për një partner për të përjetuar orgazma.

 • Na bën të ndihemi më mirë edhe nëse jemi vetëm

Sepse më në fund koha që kalon vetëm mund të jetë cilësorë dhe e kënaqshme. Më mire vetëm se sa në shoqëri të keqe.

 • Sepse seksi nuk është vetëm penetrim

Çdo grua e di që seksi nuk është vetëm çështje penetrimi, të penisit në vaginë. Siç them unë shpesh, organi më i madh seksual është truri.  Prandaj seksi ka të bëjë më shumë me trurin dhe stimulimin e klitorisit se sa me aktin fizik di per se.

 • Nxit fantazinë dhe përqëndrimin

Dopamina që çlirohet gjatë orgazmës të ndihmon të marrësh vendime më të mira dhe stimulom kreativitetin dhe përqëndrimin.

 • Sepse gratë për një kohë të gjatë janë trajtuar si histerike

Histeri është një fjalë e cila është përdorur në psikiatrinë e viteve ‘800 për të treguar një tipologji goditjeje nervore shumë intense, viktimë e të cilave ishin kryesisht gratë. Fjala vjen nga greqishtja e vjetër Hysteria, mitra ( në Greqinë e lashtë mendohej që shkaku i këtyre simptomave ishte lëvizja e mitrës në kokë). Gjatë epokës viktoriane mjekët trajtonin histerinë, depresionin, psikozën dhe shumë probleme të tjera femërore nëpërmjet orgazmës. Në fillim puna ishte manuale.

 • Sepse është dicka që ju përket burrave

Ka ende shumë paragjykim rreth masturbimit femëror, edhe se i heshtur apo i fshehur: gratë nuk flasin, të rinjtë nuk mësojnë si përfundim masturbimi femëror ngelet tabu.

 • Është akt kujdesi ndaj vetes

Të jesh i vetëdijshëm për seksualitetin tënd është një faktor i rëndësishëm për shëndetin emotiv, fizik dhe spiritual. Prandaj masturbimi është akt feminist. Po ti je feministe ?

Zhaklin Lekatari

7 komente

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Po jam feministe por degjoj aq pak te flitet per masturbimin nga vajzat saqe mendoj qe e kam “shpikur” une.Jam kurioze te di vajzat qe une njoh masturbohen apo eshte tabu nder tabu

 • Jam 13 vjec djal dhe me pelqn t prishe 4 her n dit .. dhe ne klas kur jemi vetem 2 veta n bank t fundit me nje vajz ka proble nese i bie karit me dor