Masat e prezervativit

Prezervativi matet nga diametri

Prezervativat kanë masa! E dini ? Disa prej jush po sepse e kam thënë herë të tjera. Prezervativat kanë masa si veshjet. Penisat janë të ndryshëm, si çdo pjesë e trupit të njeriut. Janë të ndryshëm në gjatësi dhe diametër.

Pse të zgjedhim masën e duhur ?
 • Sepse masa e duhur nuk të bezdiz
 • Sepse nuk rrezikon që të iki
 • Sepse një prezervativ më i vogël nuk e mbulon penisin dhe rrezikon çarjen
 • Një prezervativ me masën e duhur ka më shumë gjasa që të të mbrojë

Nuk do rri këtu duke bërë një shkrim nëse përmasat e penisit kanë rëndësi apo jo, megjithëse Kamasutra ka një kapitull dedikuar përmasave të penisit dhe vaginës. Në fund ama thuhet që e rëndësishmë është ta dëgjosh tjetrin dhe që t’i dhurosh atë që mendon që do i pëlqejë.

Të gjitha kompanitë që prodhojnë prezervativa e kanë një ide se cilat janë masat që shiten më shumë dhe ato janë nga 52 deri te 56. Si fillim nuk mund të identifikohen me masat e pantallonave, por me masën e diametrit të penisit.

Ka shumë variabla kur flasim për prezervativë:
 • Diametri i penisit
 • Gjatësia e penisit
 • Trashësia e prezervativit
 • Materiali i përdorur
 • Lubrifikanti që përdoret
 • Maja e prezervativit që prêt majën e pensit

Të gjithë këto faktorë e bëjnë prezervativin të jetë i rehatshëm apo irritues. Ka disa vagina dhe penisa që nuk tolerojnë asnjë lubrifikant, ndërsa disa penisa duan një formë më të rehatshme. Megjithatë gjëja e parë që duhet kontrolluar është diametri dhe gjatësia e penisit nëse ai është më i madh se 20 cm.

Kalojmë te analiza e studimeve mbi masën e penisit. Këtu gjëndet studimi.

Gjatësia mesatare, pra ajo që ka më shumë se 50% e burrave është 13,12 cm.

Vetëm 5% ka një penis që shkon është 10.5 cm ose 19 cm

Vetëm 15% ka një penis që është 11,5 cm ose 15 cm

Diametri mesatar, ajo që ka 50% e burrave është 11.66 cm

Vetëm 5% e penisit ka një diametër që shkon nga 10 cm deri ne 13.6 cm

Vetëm 15% ka një penis me diametër 9,8 deri ne 12, 8

Si shndërrohen të gjitha këto permasa në masë prezervativi ?

Si fillim mund të shkarkosh file e krijuar nga Mysize për të matur penisin.
Si përkthehen këto matje në prezervativa.

7 – 10 cm ⇒ 47 mm
10 -11 cm ⇒ 49 mm
11 – 11,5 cm ⇒ 52/53 mm
11,5 – 12 cm ⇒ 57 mm
12 – 13 cm ⇒ 60 mm
13 – 14 cm ⇒ 64 mm
14 -15 cm ⇒ 69 mm

Këto janë matje jo plotësisht të sakta, psh një penis 12.5 cm mund të ndihet shumë mirë me masën 56, megjithatë është e rëndësishme të bëhen matje të mira dhe prova, sepse marka të ndryshme kanë diferenca milimetrike që në fund të ditës bëjnë diferencën në jetën seksuale.

Prandaj mos u ndalni vetëm te një brand, provoni disa derisa të gjeni atë që ju përshtatet

Si të masësh diametrin dhe të zbulosh masën ?
 • Merr një metër rrobaqepsie
 • Prit që penisi të jetë në ereksion
 • Mat bazën, pikërisht aty ku do të qendrojë baza e prezervativit
 • Përdor shkallën e Mysize për të kuptuar se cila është masa që bën për ty

Zhaklin Lekatari

2 komente

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • Artikuj shume i rendesishem – faleminderit! Desha te shtoj edhe nje rekomandim: firma mysize ofron prezervativet ne paket me gjeresite te ndryshem. Nuk e di a ka ne Shqiperi – po blihet ne Amazon per shemebell.